sobota 4. ledna 2014

TAG - kosmetické produkty pod 100,-Kč!

Zdravím,

dnešní článek bych ráda věnovala známějšímu TAGu, který koluje hlavně po síti youtube. Zprvu jsem doufala, že tento TAG zpracuju v podobě videa, ale jelikož mám teď TAGů natočených až až, usoudila jsem, že by bylo lepší jej zhotovit ve formě článku. Dnešní článek se bude týkat takových menších rad na kosmetické produkty, který stojí maximálně 100,-Kč!

V tomto cenovém odvětví mám vcelku skvělou praxi. Vlastně většinou částky mých kosmetických produktů nepřesahují více jak 100,-Kč a pokud ano, tak to jsou produkty, ke kterým jsem se dlouho dobu odvážela, protože do kosmetiky vcelku nerada investuji. Přeci jen je to odvětví, které pro můj život není až tak důležité. Dnes se bude jednat pouze o kosmetiku dekorativní a možná postupem času sepíšu článek i o kosmetice pečující, které mimochodem holduji mnohem více než té "patla-matlací", která na mém obličeji tvoří jakousi "fasádu".

1. Pleť
Svojí pleť nerada zahaluji nějakými hutnými makeupy nebo BB creamy, protože podle mě je pro pleť velmi důležité, aby mohla "dýchat" a póry vyskytující se na pleti by neměly být ucpány. Proto na svojí pleť nanáším pouze korektor na zakrytí kruhů pod očima a pudr, který mimochodem nanáším pouze na T-zónu a bradu.
Korektor si myslím, že je naprosto jasný, tedy korektor od Catrice - Camouflage cream.


Je to bezkonkurenčně nejlepší korektor sehnatelný pod 100,-Kč, v drogerii stojí pouhých 75,-Kč. Korektor má hutnější konzistenci, díky které jsou kruhy pod očima skvěle zakryté. Na akné a pupínky používám korektor od Avonu z kolekce Clear Skin, který není příliš hutný a navíc mé pleti prospívá. A T-zónu a nos zafixuji mým nejoblíbenějším drogerkovým pudrem od Essence - compact powder.



2. Tváře
Pro mě jsou tvářenky, rozjasňovače a bronzery bohužel trochu tabu, jelikož s nimi moc neumím pracovat a hlavně mi nepřijdou zrovna extra důležité. Až budu starší, možná si s nimi začnu hrát, prozatím jim neholduju. Na tváře tu mám jeden přípravek, resp. celé odvětví a to jsou tvářenky Essence. Do 100,-Kč je rozhodně seženete a mojí momentálně velmi oblíbenou je tvářenka Be Loud - 01 Ap-ri(c)ot.


3. Oči
Do tohoto odvětví bych ráda zahrnula zkrátka vše, co se na oči nanáší - jak logické. :) Očními stíny začnu jako první. Pro mě jsou bezkonkurečně nejlepšími stíny mono stíny od Catrice. Paletky od této značky už 100,-Kč přesahují, ale rozhodně to není taková pálka. Mono stíny od Catrice jsou skvěle pigmentované, sice dlouho nevydrží, ale není to s nimi tak šílené. Druhou variantou jsou také mono stíny od Essence, které taky na tom nejsou špatně. Paletky od Essence jsou na tom podle mě už hůř.


Řasenky jsou trochu sporné, protože každému vyhovuje něco jiného a osobně si myslím, že řasenky pod 100,-Kč dobré moc neseženete. V tomhle vám asi neporadím, ale hodně jsem četla o řasenkách od Essence a já sama jsem zkoušela řasenku od Avonu za 79,-Kč! Sice nebyla nejskvělejší, ale na každodenní líčení pro nenáročné to stačí. :)

4. Rty
Pro ty, co nejsou rtěnkoví maniaci tenhle odstavec bude užitečný, jelikož vám zde poradím snad jen lesky. Rtěnky nenakupuji, nemám s nimi zkušenosti, mám pouze dvě a nepoužívám je. Lesky jsou podle mě pro mladší generace, tudíž pro mě a na rtěnky nejsem ještě odvážná. Co se týče lesků, mám pro vás dvě značky, které by vám mohly sedět - Avon a Essence. Avon lesky jsou skvělé, dlouho vydrží, jsou jemné a pro mladistvé jako stvořené. Essence jsou na tom naprosto stejně, tato značka navíc vytváří i lesky s matným efektem, což je mnohem pozoruhodnější a nás jakožto nákupčí to hodně zaujme.


5. Laky na nehty
Catrice, Catrice a zase jenom Catrice. To samé platí i u výborných laků na nehty s pískovým efektem Stars Enamel od GS. Jsou naprosto dokonalé a jejich efekt je bezkonkurenční. Catrice má zase více barviček, každý si vyhledá barvu dle svého gusta. Také jsou dobré laky Colorama, které mají sice horší pigmentaci, ale vcelku přijatelnou výdrž!


Tak jo, zkoufla jsem to vše! Dííííky bohu za ty dary, protože tohle byl vcelku dlouhý článek, ale doufám, že se vám mé tipy na kosmetiku za kačku líbily! Mějte se krásně.

Žádné komentáře:

Okomentovat