středa 8. ledna 2014

Zavrtej se do peřin s magií! RECENZE

Tuto recenzi si můžete přečíst i na serveru krasna.cz.

Nastává doba, kdy si každá z nás ráda lehne do peřin, uvaří si horkou čokoládu a vezme si knihu do ruky. Své problémy, starosti a trápení zanecháme tam, kde vznikly, a jako spokojené slečny oceníme dobrou četbu. Která to tentokrát bude?

Mně při popíjení horké čokolády v teplých peřinách dělala společnost kniha ze série knih Říše temnot. Tato kniha s názvem Černá magie se nesla se v duchu čarodějnic, čar a kouzel. Na této sérii knih se mi líbí, že na sebe téměř nenavazují, každá je o něčem jiném, ale žánr mají stále stejný.

První díl z této série se nazýval Tajemství upírů, druhý Prokleté sestry a o třetím vám dnes něco povím.

Celá kniha, jak už byl výše psáno, se nese v duchu starých, ale i mladších čarodějnic. Dvě vnučky, které jsou sestřenicemi, patřící k takzvané staré bábě, která se o ně starala, byly nespolehlivé a kvůli nim se babička spolu s nimi každý měsíc stěhovala. Tentokrát se babička s Blaise a Theou přestěhovala do města, kde měly začít nový život bez problémů.

Hlavní podmínkou pro Blaise a Theu bylo, aby své tajemství o tom, že jsou čarodějnice, neprozradily svým spolužákům. I přes to se na škole, kam začaly chodit, našly tři čarodějnice, které se staly jejich kamarádkami. Dvě dívky, připomínající nespoutanou, dokonalou a šarmantní Blaise, se s Blaise spřátelily a dívka, připomínající uzavřenou, milou a spolehlivou Theu se spřátelila s Theou.

Na této škole Thea poznala hocha, který se jmenoval Erik a snadno se do They zamiloval tak jako ona do něj. Problém se vyskytl ve chvíli, kdy si Thea uvědomila, že pokud by Říše temnot zjistila, že Thea, mocná čarodějnice, chodí s obyčejným člověkem, mohla by oba zabít. Jak vše dopadne, se díky napínavému konci dozvíte při čtení této knihy!

Kniha byla velmi čtivá, přestože osobně žánr fantasy nemusím. Dlouhou dobu jsem žádnou knihu nečetla, a proto jsem uvítala, když jsem mohla opět rozvíjet svojí slovní zásobu. Někdy se v textu knihy vyskytovaly chyby ve slovech, například proházená písmena, dokonce i gramatické chyby. Přijde mi, že u knih by se chyby rozhodně vyskytovat neměly.

I přes všechny nedostatky musím říct, že je to skvělá kniha pro ne moc náročné čtenáře, kteří mají v oblibě knižní díla od L. J. Smithové a uvítají napínavý příběh se šťastným koncem.


Žádné komentáře:

Okomentovat