pondělí 26. ledna 2015

Jedna z mých momentálně nejoblíbenějších knih!

Mráz a zima venku ti určitě napovídá, že chodit ven je na hraně tvých možností. Co bys řekla na takovou teplou vanu nebo deku, horké kakao v rukou a příjemný klid se skvělou knihou? Pokud myslíš na tyto chvíle raději, než na nějaké trmácení se ve sněhu s čepicí a šálou, mám tu pro tebe jeden typ.


Kniha Buď se mnou od J. Lynn je pro mě jako stvořená. A protože jsem hltala každičké slovo této knihy, myslím si, že by se zalíbila i tobě. Kniha žánrem připomíná a nejspíš i je, dívčí román, založený na krkolomném ději se šťastným koncem. Popravdě tyto knihy miluji, a i když se snažím číst trochu náročnější literaturu, k této odpočinkové se ráda vracím. Třeba právě při těch krásných odpoledních pod dekou a s horkým nápojem.

A pokud jsem tě nepolapila na krásné představy s příjemnou atmosférou, možná bych tě mohla lapit na fakt, že tato kniha se řadí mezi NEW YORK TIMES BESTSELLERY! A není divu, kniha je skvěle čtivá a přečteš ji lusknutím prstu.

Děj nám vypráví samotná Tess, která se zamilovala do nejlepšího kamaráda svého bratra. Pro Terezu jsou představy o vzájemném vztahu naprosto nepředstavitelné i přes to, že se se samotným Jasem (kamarádem Tereziina bratra) před rokem políbila. Na tento polibek vzpomínají oba ve svých mlžných představách, oba však neví, že se navzájem doopravdy milují, ale doufají, že se jejich láska skutečně nenaplní, protože pro Tess by to mohl být rozhodně odvážný krok, vůči jejímu bratrovi. Jase na jejich souznění myslí z trochu jiné strany, na Tereziina bratra moc nepomýšlí, za to v sobě ukrývá jedno velké tajemství, které by mohlo být milostným vztahem s Tess narušené. Oba však upadnou v zapomnění a s takovými překážkami si nedělají hlavu.


Kniha je rozhodně poutavá, obsahuje neobvyklý děj, na který jsem u jiných knih ještě nikdy nenarazila (a že jsem knih již přečetla). Řadí se mezi mé velmi oblíbené pohodové a odpočinkové knihy. Velké zápletky v této knize moc nehledejte, i přes to, že napětí narůstá téměř na každém konci kapitoly.

Žádné komentáře:

Okomentovat