středa 13. srpna 2014

Nepromarni svůj čas zbytečnostmi!

Článek si také můžeš přečíst ZDE!

Čas je vzácný dar, kterého by se měl každý z nás cenit a rozhodně jej neztrácet. Ba naopak. Lepší je ho co nejvíce jej nashromáždit a uspořádat jej tak, abys měla čas jak na práci, tak i na sebe. O tom vlastně i dnešní článek je. Pokud máš totiž zrovna den, kdy nevíš, co dělat a netušíš, čemu se věnovat, kopeš se nudou a chybí ti nějaká práce, rozhodně tyto chvíle nepromarni, protože nikdy nevíš, kdy se ti opět naskytnou. Nepromrhej takový čas zbytečnostmi a udělej několik věcí, které normálně nestihneš.

Člověk chce být většinou v takové dny sám, bez nějaké společnosti nebo komunity lidí. Snaž se proto si udělat čas pro sebe, vypni různé sociální sítě, vypni si zvuky na telefonu a zkus se věnovat pouze sobě. Je sice pravda, že bez ostatních blízkých lidí si člověk uvědomuje své chyby, začne prožívat krušná období a uvědomí si své chyby, ale pokud si nepotrpíš na sebelítost, zkus se ostatním vyhnout. Někdy je to pro osobní čas mnohem lepší.

Ve volných chvílích se dokážu velmi nudit, netuším co dělat a nevím, jak bych takové nudné chvilky zaplnila. Ale pak si vždy po takovém dni nudy a klidu uvědomím, proč jsem se nevěnovala věcem, které mě baví? Proč jsem nenapsala nové články a nenatočila nová videa? Sama si totiž málokdy uvědomím, že při volných chvílích bych se mohla věnovat tomu, co mě baví. Proto chvíle nepromrhej zbytečnosti a dělej, co tě baví a co tě naplňuje.

Pokud jsi jednou z těch, kteří nedokáží být o samotě a ke svému klidu potřebují společnost, pozvi k sobě domů kamarádku nebo přítele, na které nemáš ve všední pracovní dny čas. Podívejte se na film nebo se jděte projít. Popovídejte si o věcech, které byste normálně neprobrali. „Zafilozofujte“ nad věcmi, které se momentálně řeší, nebo zavzpomínejte na stará léta, která jste společně zažili.


Masky na obličej a lakování nehtů patří ke klasickým dívčím věcem, které by rády praktikovaly, ale bohužel na ně nemají čas. Pečuj o sebe a hýčkej své tělo. Napusť si koupel, dej si do ní svojí oblíbenou koupelovou pěnu (doporučuji pěny s uvolňující vůní), zavři oči a vnímej to ticho, jen občasné šplouchnutí vody. Udělej si peeling, který bys při normální sprše nestihla a dopřej svým vlasům hydratační masku, kterou bys kvůli své lenosti při všedních dnech nerada nanášela.

Přemýšlení je jednou z věcí, která mě osobně velmi naplňuje. Kolikrát se jdu projít do přírody, vyjdu na vysoký kopec a začnu přemýšlet. Nad sebou. Určím si priority, které by můj život měl mít, určím si cíle, které bych v průběhu života měla dokázat a zapřemýšlím nad svojí momentální situací. Zkus to taky. Buď si uvědomíš, že je potřeba se sebou něco dělat nebo se zaraduješ nad svojí snaživostí, ať už je to ve škole nebo ve zdravém životním stylu.

Uč se novým věcem a rozvíjej své schopnosti. Protože pokaždé, kdy přijde na nudné chvíle, si vzpomeneš na nové činnosti, které ses naučila, a budeš se mít alespoň čemu věnovat. Učení se je jednou z nejkrásnějších věcí, které v životě můžeš dělat, tak proč se jim nevěnovat i ve volném čase?

Možností, způsobů a činností je spousta. Hlavně nezapomínej, že ve volném čase by měl jít počítač a Facebook stranou a na řadu by měly přijít věci, které tvoji osobu naplňují a dodávají jí energii.

Žádné komentáře:

Okomentovat