čtvrtek 8. května 2014

Co vše tě může naplnit pozitivní energií!

Článek můžete také přečíst ZDE.

Špatná nálada, náladovost, pesimismus, stres… To vše z našich všedních životů dělá životy, které jsou bez elánu, energie a radosti. A právě takové životy prožívá alespoň polovina z nás. Jestli tě ale štve nálada bez energie, je nejvyšší čas se svojí osobností, charakterem a náladou něco udělat.

Všechna tvá nálada se může měnit podle počasí. Asi jsi zaznamenala, že při deštivém dnu, kdy málokdo vytáhne nohu z domu, je tvé chování na bodu mrazu. Dopadá na tebe únava, odpoledne trávíš pod dekou s teplým čajem, sleduješ internet a nevíš, co podniknout. Pocit unuděnosti tě přiměje, aby ses na všechny mračila a nedávala na sobě žádné známky nadšení. Ovšem při krásném počasí, které v poslední době naštěstí převládá, se vše může obrátit vzhůru nohama. A proto trav čas venku, raduj se z maličkostí a nedělej si nad vším hlavu. Hlavu vzhůru, roztemni žaluzie, otevři oči a vyraz vstříc městskému ruchu nebo vesnickému klidu!

A když už jsme u toho procházení, není vlastně lepší lék, než se projít. Nejen, že se nadýcháš čerstvého vzduchu, který skvěle působí i na tvé myšlení, reagování a chování, ale také něco uděláš pro svoji fyzičku. No, chůze sice není žádná sláva, ale pokud nechceš sedět doma, není nic lepšího než právě tato aktivita, kterou můžeš provozovat jak sama, tak i s přáteli, rodinou nebo třeba s přítelem.

Pokud ti ale chůze nestačí nebo tě při nejhorším zkrátka nebaví, můžeš volit nějaké namáhavější aktivity. Běh, posilování, zumba nebo tanec tě přimějí k tomu nejkrásnějšímu pocitu, který můžeš mít, a sice pocit spokojenosti, kdy si po těžkém cvičení jdeš dát sprchu, na chvíli se usadíš a uvědomíš si, že jsi udělala ještě více pro své tělo.

Po těžkých workoutech, cvičebních programech nebo i běhu je dobré si dát něco na chuť. Tím ale nemyslím splácat páté přes deváté, ba naopak. Nejlepší je si dát zdravé ovoce s kouskem nějaké zdravější tyčinky. A tak mohou vypadat i tvé svačinky, kdy si dáš něco na chuť, ale nijak tím nepřiměješ tuky růst. Všeobecně zdravé jídlo pozitivně působí na tvůj tělesný stav a také stav mysli a chování. Protože pokaždé tvé myšlenky budou směřovat na to, že jíš zdravě, cvičíš a nesedíš u počítače.

Je spousta dalších aktivit, které můžeš dělat a naplní tě energií, třeba četba. Někoho nebo vlastně většinu dnes nebaví číst, ale proč? Četba je uvolňující aktivita, při které namáháš pouze svoji fantazii a i to je přeci výhoda! Rozvíjíš tím slovní zásobu a odráží se od toho i tvá inteligence a vyjadřování.

Ovšem nejúčinnější, nejefektivnější a nejjednodušší energie, kterou můžeš čerpat, je z dobré nálady ostatních lidí. Protože jestli mají dobrou náladu tví přátelé, je hodně pravděpodobné, že ji pochytíš i ty. Funguje i spousta jiných „učení“, např. Feng Shui, o kterém ti ale povím možná jindy.

Hlavní je si ze spousty nedůležitých problémů nedělat hlavu, protože kdybys měla řešit každý problém, který se kolem tebe vyskytne, asi by ti z toho brzy „šla hlava kolem“. Takže neřeš zbytečnosti a užívej si života!

Žádné komentáře:

Okomentovat